duminică, 2 august 2009

Paine Neagra de Casa

Cantitati:

-1 kg faina integrala
-2 cuburi drojdie
-4 oua
-1 cana apa
-sare, ulei
-2 linurite zahar

Timp necesar prepararii: 200 minute

Facem maiaua din drojie, 2 lingurite zahar, 1 cana cu apa si 2 linuri de faina si dupa 20 de minte adaugam restul de faina, ouale, o ceasca de ulei, 2 linguri de sare si framantam compozitia pana obtinem o coca, pe care o lasam la crescut, timp de 1 ora.
Dupa ce a trecut o ora, impartim coca in 2 parti pe care le punem in 2 tavi tapetate in prealabil cu ulei si faina si mai lasam compozitia la crescut inca o ora in tavi.
Dupa cele doua ore in care am lasat coca la crescut, introducem tavile in cuptor pentru inca 1 ora la o temperatura de 200 de grade.


Putem adauga in aceasta coca seminte de floarea soarelui si cacao pentru culoare.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: