luni, 16 noiembrie 2009

Tocanita de Conopida cu Pui

Cantitati:

-1 kg piept pui dezosat
-1 conopida mare
-1 ceapa rosie
-1 ceapa alba
-1 morcov
-2 ardei grasi
-1 legatura patrunjel
-suc de rosii
-sare, piper

Timp necesar prepararii : 60 minute

Reteta de mai jos a vrut sa fie la inceput una vegetariana, insa cum conopida are un gust cam fad in mancare, am zis sa punem in ea si niste piept de pui ca nu ar dauna gustului. Un lucru important de retinut la aceasta mancare este ca conopida trebuie pregatita dinainte astfel: rupem conopida bucata cu bucata si o oparim intr-o oala cu apa fiarta si cu sare si o lasam in oala pe foc aproximativ 30 de minute. Intre timp, in alta oala, punem la calit ceapa, morcovele, ardeiul gras si pieptul de pui taiat in prealabil in cuburi mici. Adaugam sare si piper si punem cu o strecuratoare conopida oparita din cealalta oala, adaugam cateva cani de apa si lasam 20 de minute la fiert. Ca sa terminam de pregatit mancarea, adaugam o lingurita de zahar alb si sucul de rosii si mai lasam oala pe foc timp de 10 minute, iar dupa ce oprim focul, presaram patrunjel tocat marunt.




Putem servi aceasta tocana cu mamaliga, cu paine sau simpla.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: