Cantitati:
-1,5 kg carne tocata porc sau amestec (porc si vita)
-2 cepe
-1 cutie foi lasagna simple sau cu spanac
-rosii in bulion
-2 catei usturoi
-50 grame unt
-3 linguri faina
-900 ml lapte
-1 kg cascaval
-pesmet
-ulei, sare, piper, busuioc,
Timp necesar prepararii : 120 minute
Desi pare o reteta destul de complicata, daca ne gandim putin ca oamenii sunt obisnuiti sa gateasca musaca cu cartofi sau cu vinete reteta nu mai pare chiar asa de complicata, cel mai atenti trebuie sa fim la sosul beschamel, sos fara de care nu putem gati minunata lasagna.
Incepem prin a pregati prima oara sosul bolognese si in general amestecul de carne. Sosul bolognese se face foarte simplu, calind intr-o tigaie cu ulei de masline, timp de 10 minute, 2 catei de usturoi taiati marunt, sare, piper, busuioc si rosii in bulion.
Separat, intr-o oala sau intr-o tigaie mai mare, punem la calit carnea tocata impreuna cu 2 cepe, o cana cu apa, sare si piper si amestecam incontinuu timp de 20 de minute dupa care turnam peste sosul bolognese facut anterior si mai lasam pe foc timp de 10 minute, dupa care ne putem apuca sa pregatim sosul beschamel. Punem intr-o oala, la foc mic, untul la topit, adaugam 3 linguri de faina, amestecam continuu cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si adaugam 900 ml lapte rece si continuam sa amestecam timp de 20 minute sau pana ce sosul are textura unei smantani.
Dupa ce avem toate sosurile facute, ne apucam propriu-zis de pregatirea mancarii. Intr-o tava punem putin ulei sau o ungem cu unt, o tapetam cu pesmet, punem un strat de foi de lasagna peste care turnam cateva polonice de sos beschamel, la fel cateva cu sos de carne si apoi punem felii de cascaval ca si ultim strat si continuam in modul acesta pana terminam toate compozitiile. Peste ultimul strat de paste lasgana punem doar sos bolognese si tot cascavalul care ne-a mai ramas, cascaval pe care il punem tot felii sau ras.
Punem tava in cuptorul preincalzit si o lasam 45 de minute, timp in care asteptam cu nerabdare sa ne infruptam din delicioasa lasagna, ce se serveste numai calda si peste care putem adauga o lingura de smantana.
Pofta buna va dorim.
vineri, 13 noiembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu