Cantitati:
-1 kg pulpa porc
-2 kg cartofi
-2 ardei grasi
-1 morcov
-2 cepe
-2 legaturi de patrunjel
-suc de rosii
-sare, piper, ardei iute
Timp necesar prepararii: 60 minute
Mai jos avem din nou o reteta tipic romaneasca sau ii putem spune si una de sezon ca tot vine frigul peste noi. Taiem toate legumele de care avem nevoie la aceasta reteta, legume precizate la cantitati, in bucati mici, in afara de cartofii care ii taiem cuburi mari la fel ca si carnea de porc. Punem toate legumele alaturi de carne la calit intr-o oala cu sare, piper si ardei iute si le lasam cam 10 minute, dupa care adaugam cateva cani de apa si lasam la fiert cam 20-30 de minute.
In timpul acesta puteti toca marunt o jumatate de varza murata, o amestecati cu ulei si boia de ardei dulce si tocmai ati pregatit o foarte gustoasa salata.
Si ca sa revenim la tocana, dupa ce au trecut acele 30 de minute, adaugam sucul de rosii si o legatura de patrunjel tocat si mai lasam la fiert inca 10 minute la foc mic. Sa nu uitam insa de lingurita de zahar alb care o adaugam in tocana in acelasi timp cu sucul de rosii.
Dupa ce stingem focul la tocana, mai tocam o legatura de patrunjel pe care o presaram peste mancare si o putem servi cu salata de care am vorbit mai sus.
Pofta buna va dorim.
luni, 16 noiembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu