luni, 16 noiembrie 2009

Snitele de Vita

Cantitati:

-1,5 kg carne de vita
-5 oua
-sare, piper, boia de ardei iute, faina, pesmet

Timp necesar prepararii : 60 minute

Toata lumea cunoaste snitelele, dar o sa pun si aceasta reteta pe blog pentru ca poate exista cineva care nu stie cum se pregatesc snitelele si pentru ca au iesit foarte bine si deloc tari, cum se poate intampla deseori cand gatim carne de vita. Incepem prin a taia carnea de vita pe care o avem la dispozitie in felii subtiri cam de 1 centimetru, iar apoi batem fiecare felie cu ciocanul de snitele si avem in totalitate carnea pregatita pentru snitele punem separat intr-o farfurie faina alba de grau, in alta pesmet si intr-un bol batem ouale cu sare, piper si boia de ardei iute. Ca sa pregatim snitelele, luam cate o felie de carne de vita, o batem putin intre palme, o dam pe ambele parti prin faina, prin ou, apoi prin pesmet si o punem la prajit, si procedam asa cu fiecare felie de carne.




Snitelele din carne de vita, ca si cele de porc sau pui, se mananca cel mai bine calde cu garnitura de piure de cartofi si muraturi, sau reci pe o felie de paine cu mustar.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: