Cantitati:
-aluat foetaj
-4 oua
-300 grame cascaval ras
-sare, mac, chimen
Timp necesar prepararii :45 minute
Dupa ce a trecut mai bine de o luna de cand nu am mai postat nimic pe blog, m-am gandit sa imi fac revenirea cu o reteta simpla pe care o poate pregati oricine si anume saratele cu mac si cascaval.
Luam o tava de aragaz si punem pe fundul acesteia hartie de copt, dupa care asezam aluatul de foetaj peste aceasta. Separat,intr-un bol, amestecam bine cu o lingura, timp de 5-6 minute, 4 oua cu sare si chimen. Intindem amestecul obtinut peste aluat, dupa care presaram cascavalul ras si macul, ca apoi sa taiem cu un cutit aluatul la dimensiunile pe care le dorim.
Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam saratelele la copt timp de 45 de minute, sau pana cand acestea prind o culoare aurie.
Putem servi saratelele ca aperitiv sau simplu, ca o gustare delicioasa cand bem o bere rece de la frigider.
Pofta buna va dorim.
luni, 11 ianuarie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Foarte faine retete, am o intrebare te rog sa nu te superi, nu-i cam mult 45 de minute pentru un aluat foietaj?
Multumesc frumos pentru comentariu. Pot spune ca timpul de coacere nu este mare, avand in vedere faptul ca atunci cand este umed aluatul se coace intr-un timp mult mare decat atunci cand este uscat. Cred ca daca nu puneam oua in reteta, saratelele erau gata cam in aproximativ 20 de minute.
Trimiteți un comentariu