Cantitati:
-1 kg faina
-4 oua
-1 cana zahar
-2 plicuri de drojdie uscata
-100 grame margarina
-1 lingurita sare
-1 cana lapte
-coaja de la o lamaie rasa
-coaja de la o portocala rasa
-1 fiola esenta rom
Timp necesar prepararii : 90 minute
Din punctul meu de vedere, pregatirea gogosilor, chiar daca sunt cu iaurt, simple sau cu gem, este un lucru destul de complicat chiar daca la prima vedere nu pare asa. Intr-un castron mai mare punem faina, ouale, sarea si zaharul, drojdia, laptele, margarina, o fiola cu esenta de rom si coaja rasa de la lamaie si portocala. Este foarte important sa adaugam coaja de la o lamaie rasa pentru ca gogosile sa aiba un gust mult mai bun; pentru cine nu agreeaza esenta de rom poate folosi esenta de vanilie. Dupa ce avem toate ingredientele in castron le amestecam cu mana, pentru a se crea o coca uniforma, punem un prosop uscat peste acesta si il punem langa o sursa de caldura, astfel incat coca sa creasca. Dupa ce a crescut, luam cate o bucata din aceasta, o intindem cu ajutorul facaletului, facem forme cu paharul pe jumatate din aceasta, punem gemul de gutui in cazul nostru, in formele facute si apoi punem cealalta jumatate a foii peste formele cu gem si apoi refacem formele cu paharul si astfel se formeaza gogoasa umpluta. Daca dorim insa sa facem gogosi simple facem forme cu paharul pe toata latimea foii. Este foarte important de stiut ca la intinderea foii, precum si la formarea gogosilor avem nevoie de faina pentru a nu se lipi coca atat de facalet cat si de mainile noastre.
Tin sa precizez ca in reteta aceasta am folosit 1 kg de faina, dar pentru a nu va iesi atat de multe gogosi cum mi-au iesit mie, puteti injumatati cantitatile si, astfel, poate le mancati calde pe toate.
Gogosile putem sa le umplem cu orice tip de gem, crema de ciocolata sau lamaie si, dupa parerea mea, cele mai bune sunt acelea mancate calde cu o cana de lapte langa.
Pofta buna va dorim.
marți, 19 ianuarie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu