luni, 11 ianuarie 2010

Muschi Impanat a la Grasu'

Cantitati:

Muschi Impanat

-un muschi de 1-1,5 kg
-1 portocala
-4 carnati
-2 catei de usturoi
-2 lingura de mustar
-4 linguri de smantana
-1 ardei iute
-5 cartofi
-2 cepe
-1 pahar vin rosu
-sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc, oregano, chili

Ciuperci cu Cascaval

-1 kg ciuperci
-1 ou
-200 grame bacon
-3 linguri smantana
-300 grame cascaval ras
-sare, piper, busuioc

Timp necesar prepararii : 180 minute

M-am gandit ca astazi sa postez pe blog o reteta speciala. In afara de faptul ca este o mancare foarte buna, este si o mancare pregatita de unul dintre bucatarii parteneri pe blog, mai precis de catre fratele meu, de Grasu. Tin de asemenea sa precizez ca nu este singura reteta de pe blog pregatita de el.
Incepem intai prin a pregati muschiul impanat. Veti vedea si in cantitati ca sunt 2 retete separate intr-una singura.
Pregatim muschiul de porc prin a-l taia cu un cutit cam pe jumatate, il ungem cu ulei de masline si cu sucul de la un sfert de portocala. Pe una din parti punem patru carnati, iar pe cealalta usturoiul taiat marunt si un sos facut din smantana, mustar, busuioc si oregano.
Strangem muschiul si il punem cu partea taiata in jos, ca sa se coaca cum trebuie si pentru cine are rabdare poate sa si coasa muschiul cu ac si ata mai groasa. Punem muschiul impanat intr-o tava unsa in prealabil cu ulei de masline, mai ungem putin si muschiul, de data asta impanat, punem sosul de smantana cu mustar care ne-a mai ramas, inca un sfert de portocala stoarsa, un ardei iute tocat marunt, o jumatate de portocala taiata felii si la final boia de ardei dulce. Inainte sa bagam tava in cuptorul preincalzit, aruncam cartofii si ceapa taiate in bucati mai mari, acoperim tava cu folie de aluminu si o tinem asa la cuptor timp de 1 ora, timp pe care il folosim pentru prepararea garniturii de ciuperci.





Intr-un bol amestecam bine cotoarele de la ciuperci tocate marunt, un ou, 200 de grame de bacon, smantana si condimentele si obtinem astfel crema cu care vom umple ciupercile.
Punem, intr-o tava unsa cu ulei de masline si presarata busuioc, ciupercile cu fundul in sus si incepem sa le umplem pe fiecare in parte cu crema obtinuta din amestecul de mai sus. Dupa ce terminam de umplut ciupercile radem cascaval, presaram putina sare si bagam tava in cuptor aproximativ 1 ora.




Dupa ce a stat o ora in cuptor cu folie de aluminiu,turnam in tava un pahar de vin rosu, mai introducem muschiul la cuptor obligatoriu inca 30-45 de minute, pentru a prinde o culoare frumoasa si pentru a se coace mai bine si a avea un gust mai bun.



Puteti servi aceasta mancare cu un vin alb demisec, sau fiecare dupa cum doreste.
Tin sa ii multumesc lui Grasu pentru aceasta reteta speciala.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: