marți, 19 ianuarie 2010

Snitele de Pui cu Piure

Cantitati:


-1 kg piept de pui
-500 grame fulgi de porumb
-4 oua
-sare, piper, boia de ardei dulce, chili

Timp necesar prepararii : 60 minute

Astazi m-am gandit sa postez o reteta de snitele din piept de pui. Este o reteta clasica dar poate deveni putin mai speciala daca, in loc de pesmet, folosim fulgi de porumb sau susan.
Inainte de a ne apuca propriu-zis de pregatit snitelele, curatam un kilogram sau doua de cartofi, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu apa, 1 lingura de sare si o lingurita de ulei. Incepem sa pregatim carnea pentru snitele, prin a dezosa pieptul de pui si prin a-l portiona in felii. Separat, intr-un castron, batem 4 oua cu sare, piper, boia de ardei dulce si chili. Mie mi se pare ca snitelele au un gust mai bun daca nu presaram pe ele condimente, ci le amestecam pe acestea direct in ouale prin care vom da snitelele. Pe o farfurie intinsa mai mare punem fulgii de porumb, pe care ii strivim putin inainte pentru a se prinde mai bine de snitel. Punem ulei intr-o tigaie si punem apoi tigaia la foc mic, pentru a se incinge putin uleiul. Luam cate o felie de piept de pui, batuta in prealabil cu ciocanul de snitele, o dam pe fiecare parte prin oua, apoi prin fulgi de porumb si o punem la prajit aproximativ cateva minute pe fiecare parte, sau pana cand snitelele prind o culoare aurie.





Procedam la fel cu toate feliile din piept de pui pe care le avem, pentru ca apoi sa terminam de pregatit piureul si sa facem si o salata din varza rosie cu ceapa, otet balsamic si ulei de masline.
Este o mancare cu un gust deosebit, la care se poate bea un vin alb sec sau demisec de la frigider.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: