luni, 11 ianuarie 2010

Creveti in Sos de Usturoi

Cantitati:

-500 grame creveti decorticati
-3 catei de usturoi
-1 lamaie
-1 legatura patrunjel verde
-sare, piper, busuioc

Timp necesar prepararii: 25 minute


Avand in vedere ca au trecut sarbatorile de iarna, precum si mancarurile foarte grase si cu multa carne de porc, e bine ca din cand in cand sa mancam si ceva mai sanatos sau cel putin fara carne de porc, asa ca m-am gandit la creveti.
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, usturoiul si patrunjelul tocate marunt, le lasam la calit 2-3 minute, dupa care adaugam crevetii cu sare, piper, busuioc si mai lasam inca 5 minute la calit, stoarcem o lamaie intreaga sa dea un gust bun crevetilor si mai lasam sa fiarba in sosul de lamaie inca 15 minute.




Putem servi aceasta mancare de creveti cu paine prajita.




Pofta buna va dorim.

2 comentarii:

Alex spunea...

extraordinar.. eu am mai adaugat la fierbere pe langa lamaie... putin vin alb sec.

Anonim spunea...

sunt minunati