vineri, 22 ianuarie 2010

Crap Prajit cu Mamaliga si Mujdei Taranesc

Cantitati:

-2-3kg crap proaspat
-malai pentru prajit pestele
-malai pentru mamaliga
-rosii, usturoi tocat, patrunjel, ulei si sare pentru mujdei

Timp necesar prepararii : 30-45 minute

Avand in vedere ca toata lumea este innebunita in ziua de azi sa consume cat mai multi acizi grasi nesaturati, adica Omega 3, m-am gandit sa fac astazi peste prajit, pentru ca toata lumea stie ca pestele contine cel mai mult Omega 3.
Cumparam de la pescarie 2 crapi romanesti proaspeti, ii curatam cu o furculita de solzi, ii spalam, ii evisceram (si poate cu putin noroc gasim ceva icre sau lapti ), le taiem capetele si cozile si ii punem pentru putin timp in apa rece. Putem pastra capetele si cozile la congelator ca niciodata nu se stie cand avem pofta de un bors de peste. Trebuie neaparat sa nu uitam, in caz ca pastram capetele, sa scoatem si branhiile si sa le aruncam.
Punem apa cu putin sare la fiert pentru mamaliga si separat, pe alt foc de la aragaz punem o tigaie cu ulei la incins. Dupa ce s-a incins uleiul, dam fiecare bucata de peste cu putina sare si apoi o tavalim prin malai si o punem la prajit, si asa procedam cu fiecare felie in parte. Cat timp se fierbe mamaliga si se prajeste pestele, taiem 2 rosii proaspete, jumate de capatana de usturoi si o legatura de patrunjel, adaugam ulei si sare si facem mujdeiul final cu mixerul.








Nu ar strica si un vin alb rece si cateva felii de lamaie.




Pofta buna va dorim.

Un comentariu:

Amalia spunea...

Faina reteta de mujdei :).