joi, 3 decembrie 2009

Spaghete Bolognese

Cantitati:

-300 grame carne de porc tocata
-700 grame carne de vita tocata
-1 morcov
-1 ardei iute uscat sau crud
-2 cepe rosii
-6 catei de usturoi
-2 gogosari in otet
-400 grame spaghete din faina integrala
-suc de rosii
-ulei, sare, piper, oregano, busuioc
-parmezan


Timp necesar prepararii : 50 minute


Desi este luna decembrie si unii dintre voi tineti post, va prezint o reteta de spaghete bolognese, o reteta care dealtfel fiecare o face dupa cum doreste, pentru ca niciunuia dintre noi nu ne va iesi ca la italieni acasa.
Preparam intai sosul de carne si incepem prin a toca legumele si a le pune la calit alaturi de carnea tocata, de condimentele care se folosesc in general la paste, de ardeiul iute tocat marunt si de gogosarii taiati julien. Lasam 10-15 minute la calit, adaugam sucul de rosii impreuna cu o cana de apa si lasam la fiert timp de inca 10-15 minute.
In timpul in care fierbe sosul de carne punem si spaghetele la fiert intr-o oala cu apa, in care am adaugat in prealabil putina sare si ulei de masline, asta pentru a da si un gust mult mai bun mancarii cat si pentru a nu ni se lipi spaghetele in oala.





Dupa ce oprim focul atat la spaghete cat si la sosul de carne putem servi spaghetele bolognese, dar neaparat cu parmezan ras si din abundenta.



Pofta buna va dorim.

Un comentariu:

Amalia spunea...

Chiar ca-i pentru burtosi blogul asta :)... retete simple si satioase . Felicitari !