luni, 7 decembrie 2009

Tocanita de Inimi si Pipote

Cantitati:

-1 kg pipote pui
-1 kg inimi pui
-3 cepe
-5 catei de usturoi
-suc de rosii
-sare, boabe de piper negru,zahar, busuioc, cimbru

Timp necesar prepararii: 90 minute

O reteta speciala pe care am gatit-o de curand este o foarte buna tocanita de pipote si inimi de pui. Avand in vedere ca fierb putin mai greu, timpul necesar prepararii este putin mai mare decat la o tocana de cartofi. Ca inimile si pipotele sa fiarba mai repede, putem totusi sa le taiem in bucati mai mici. Punem intr-o oala la calit, cu 2-3 linguri de ulei, ceapa si usturoiul tocat marunt, la care adaugam condimentele precizate in cantitati, dupa care adaugam si inimile si pipotele si le mai lasam la calit 10 minute. Adaugam in mancare, pentru inceput, 2-3 cani de apa si le lasam o ora la fiert, dupa care, din cand in cand, mai adaugam cate o cana de apa rece, pentru a nu se arde mancarea. Dupa ce a fiert carnea, adaugam cateva linguri de sos de rosii si o lingurita de zahar, pentru ca tocana sa nu aiba gust acru.





Aceasta tocanita are un gust foarte bun si se mananca obligatoriu cu mamaliguta si muraturi.



Pofta buna va dorim.

Niciun comentariu: