luni, 19 iulie 2010

Friptura de Miel cu Garnitura de Cartofi Gratintati

Cantitati:

- 2 kg de pulpa, coaste cu piept de miel
- 2cepe
- 10 catei de usturoi
- sare, piper alb, piper negru, cimbru, boia de ardei iute
- 1 sticla de vin rosu sec
- 1 kg cartofi
- 50 grame unt
- tarhon in otet

Timp necesar prepararii: 200 minute

A doua reteta de astazi este una delicioasa care sigur place la foarte multa lume. Am pregatit o friptura de miel impanata cu usturoi, cu garnitura de cartofi gratinati in unt si tarhon si cu salata de vara. Pentru inceput vom spala si taia ceapa julien iar usturoiul il vom lasa intreg pentru a impana friptura. Asezam intr-o tava pulpa de miel impreuna cu coastele si pieptul, turnam ulei peste carne, o impanam cu usturoi si apoi adaugam sare, piper alb si negru, cimbru, boia de ardei iute si ceapa; peste tava punem apoi o folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit timp de o ora. Dupa ce a trecut prima ora, scoatem tava, indepartam folia de alumiu si turnam in tava o sticla de vin rosu sec, pentru ca apoi sa introducem tava din nou la cuptor pentru inca aproximativ 2 ore. Cat stam cu tava in cuptor, putem prepara garnitura de cartofi.




Cartofii pe care i-am fiert in prealabil ii punem la prajit in 50-70 de grame de unt si adaugam la acestia sare, piper alb si tarhon in otet tocat marunt.




Dupa ce am pregatit si salata, la care din pacate am omis sa fac poze, putem degusta aceasta mancare delicioasa alaturi de un pahar de vin de asemenea rosu.



Pofta buna va dorim

Niciun comentariu: