luni, 19 iulie 2010

Mancare de Spanac cu Oua Ochiuri

Cantitati:

- 2 kg spanac proaspat
- 3 cepe
- 2 linguri de faina
- 3 linguri de bulion sau pasta de tomate
- 1 catel de usturoi

Timp necesar prepararii: 60 minute


M-am intors cu doua retete noi, asta dupa ce am lipsit mai mult de o luna pentru ca, din pacate, nu am mai avut timp sa postez si nici sa gatesc atat de des pe cat mi-as fi dorit. Prima reteta de astazi este pentru o mancare de spanac, chiar daca a trecut vremea spanacului de ceva timp. In primul rand, inainte de a ne apuca de gatit, curatam spanacul si il spalam frunza cu frunza sub un jet de apa rece, dupa care il taiem marunt si il punem la oparit cu putina sare, timp de 30 de minute. Intre timp curatam si tocam 3 cepe si o capatana de usturoi. Punem pe foc o oala cu putin ulei, adaugam ceapa, faina si pasta de tomate, amestecam timp de 10 minute cu o lingura de lemn si apoi adaugam spanacul si lasam pe foc inca 15 minute.




Cand mancarea este aproape gata adaugam si usturoiul tocat marunt si dupa 5-10 minute oprim focul. Aceasta mancare trebuie servita neaparat cu oua ochiuri moi calde. De asemenea daca dorim putem face o mamaliga sau putem servi spanacul cu paine alba.



Pofta buna va dorim.

5 comentarii:

Gabriela spunea...

Arata foarte bine...mi-e foameeee!!!

daniela spunea...

vad ca am multe rete interesante careas vrea sa le incerc

Florin spunea...

Daca doriti sa aveti mai multi vizitatori pe site, va propunem un parteneriat cu site-ul www.edelicios.ro (motor de cautare pentru retete). Va rugam sa ne contactati pe formularul de pe site.

bambi spunea...

Asta e reteta adevarata de mancare de spanac ! Cea mai buna ! Am luat din piata azi un manunchi de spanac si nu mai am rabdare sa se faca . Sotul meu se tot invarte si el pe la bucatarie , nerabdator si el sa manance spanac.Avem si cateva oua de la tara si o sa iasa o nebunie !yammm,yammm, pofta buna .

Games Online spunea...

The Best Mario Games Online only on AllGamesOnline.Org