luni, 8 februarie 2010

Pui cu Smantana si Ciuperci

Cantitati:

-500 grame ciuperci champignon
-2 cepe
-4 catei de usturoi
-500 grame pulpe de pui
-1 kg piept de pui
-1 kg smantana
-3 linguri de faina
-sare, piper, busuioc, oregano,

Timp necesar prepararii : 60 minute

Am facut aceasta reteta pentru ca nu stiam daca sa fac ciulama de pui sau de ciuperci asa ca m-am gandit sa fac o mancare foarte gustoasa de pui cu smantana si ciuperci.
Pulpele de pui din care vom prepara aceasta reteta trebuie curatate de piele, iar pieptul de pui trebuie dezosat, curatat de piele si taiat in bucati mari. Ciupercile pe care le folosim sunt ciuperci proaspete champignon pe care inainte sa le folosim la mancare le spalam, le curatam si le taiem in felii. Este mult mai gustos daca folosim ciuperci proaspete si nu conservate. Incepem sa ne apucam de gatit prin a pune la calit cu putin ulei, ciupercile taiate felii, 2 cepe si cativa catei de usturoi tocati marunt, bucatile din piept de pui si pulpele si neaparat trebuie sa adaugam busuioc, oregano si sare. Dupa ce am calit toate ingredientele de mai sus timp de 10-25 minute la foc mic, adaugam 2-3 cani de apa si lasam oala pe foc la fiert aproximativ 20-25 de minute. Intre timp, amestecam intr-un bol smantana cu 2-3 linguri de faina ca sa o ingrosam un pic, dupa care amestecam compozitia obtinuta in oala cu pui si ciuperci, si le lasam la fiert cam 20 minute la foc mic, dar neaparat trebuie amestecat cu o lingura incontinuu, sa nu lipeasca faina.





Ca sa dam o culoare frumoasa si un gust mai bun mancarii presaram si putin patrunjel proaspat tocat si o servim cel mai bine cu mamaliga.




Pofta buna va dorim.

Un comentariu:

5u spunea...

buuun !!!!!!!